Mijn Mammoet voor bedrijven

Welke mogelijkheden zijn er voor Mijn Mammoet in jouw organisatie?

Aan de slag met gedrag?

Wilt u graag dat uw medewerkers meer gaan begrijpen over hun eigen gedrag – waar het vandaan komt, waarom ze iets doen en hoe ze het kunnen veranderen? Met de methode Mijn Mammoet zorgt u ervoor dat medewerkers onderling het gesprek aan kunnen gaan over hun gewoontes, patronen, emoties en keuzes.

Dat is geen overbodige luxe, want een organisatie is telkens in beweging. Ingesleten gedrag kan vandaag nog nuttig zijn, maar morgen een obstakel. U wilt logischerwijs dat medewerkers mee kunnen bewegen met een verandering en open staan voor een goed gesprek over hun gedrag, intenties en doelen.

Mijn Mammoet doet het anders

Interventies zijn er vaak op gericht om specifiek gedrag uit te lokken. U wilt bijvoorbeeld dat er niet meer gerend wordt op de werkvloer, vergaderingen altijd op vrijdag worden georganiseerd of dat men voor de 25e van de maand de eigen uren schrijft. In al deze gevallen probeert partij A (u in dit geval) partij B naar een bepaald punt te krijgen.

Niemand houdt ervan om beïnvloed te worden. We willen autonoom zijn, zelfs onze beslissingen maken en vrijheid voelen. Interventies kunnen werken, maar leiden ook tot weerstand, onbegrip en frustratie. Met Mijn Mammoet stuurt u niet op specifiek gedrag, maar gaat u in gesprek over gedrag.

Bij elke specialisatie kan je pas in gesprek met elkaar wanneer beide partijen een fundament aan kennis hebben. Precies hetzelfde werkt het bij gedrag en verandering. Geef mensen basiskennis en een eenduidige, heldere taal en men kan er over in gesprek gaan. Geen dwang, simpelweg het aanbieden van een gereedschap.

Verhoog de effectiviteit met posters, tipkaarten, mokken en andere gadgets.
Marcel Balm
Eigenaar Balm academie en Mijn Mammoet

Maak jouw medewerkers bewust

Kennis is één, maar oefenen is nog veel belangrijker. Je wilt dat mensen aan de slag gaan met wat ze leren. Na een workshop over koken wil je dat ze thuis gaan oefenen en zo werkt het ook met schilderen, programmeren, tuinieren en noem het maar op. Waar werkt het net zo? Precies, bij gedrag.

Bied mensen een taal en ze kunnen gaan oefenen. Door te praten over Mijn Mammoet leer je onbewust en bewust te onderscheiden en te herkennen bij jezelf en bij anderen. Je leert om aan te geven of iets intentioneel was of dat je het deed zonder erbij na te denken. En – misschien wel het belangrijkst – je ontwikkelt compassie voor je eigen gedrag en dat van anderen.

Wil jij dat jouw medewerkers op eigen houtje kunnen leren over hun gedrag? Zonder dat ze daarvoor dagenlang de studiebanken in moeten? Ga dan met ons aan de slag met Mijn Mammoet binnen jouw organisatie.

MIJN MAMMOET INCOMPANY

Wil jij graag leren over Mijn Mammoet, maar doe je dat het liefst direct met jouw eigen collega’s of team? Met onze cursus incompany zorgen we dat jij en jouw collega’s met elkaar in gesprek kunnen over gedrag op de werkvloer.

Wat levert dit je op? Na afloop van deze cursus hebben jij en jouw collega’s de woorden om samen in gesprek te gaan over gedrag. Jullie kennen de belangrijkste ingrediënten bij gedragsverandering en weten deze te herkennen én te beïnvloeden binnen jullie werksetting. Op deze manier kunnen jullie samen gericht werken aan gedragsverandering onder werknemers.

Tijdsinvestering: tweemaal 4 uur op een door jullie gekozen locatie, ca. 12 uur zelfstudie.

Je ontvangt: twee georganiseerde cursusdagen, zes lessen als studiemap met theorie, oefeningen, zelftoetsen en quizzen en toegang tot de community van Mijn Mammoet.

Kosten: in overleg.

GEDRAGSVERANDERING TRAJECT

Wil je werken aan nieuw, beter gedrag binnen jouw organisatie, maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Wij kunnen je helpen met een aanpak op het gebied van gedragsverandering op diverse thema’s, zoals veiligheid, vitaliteit, fysieke belasting en werkplezier.

Wat levert dit je op? Gedurende een periode helpen we jou en jouw collega’s om tot een duurzame gedragsverandering te komen. Met een op maat gemaakt traject worden jullie begeleid tussen jullie proces van verandering.

Tijdsinvestering: in overleg te bepalen.

Je ontvangt: toewijding en enthousiasme van ons team.

Kosten: in overleg.