E-Learning Mijn Mammoet

De 14-delige e-learning van Mijn Mammoet

In Deel I: De Gedragsanalyse leer je over de belangrijkste ingrediënten van gedragsverandering. Ik leg je uit wat de rol is van deze ingrediënten bij een veranderproces en hoe je ze koppelt aan jouw persoonlijke uitdaging.

De focus ligt in het eerste deel op de huidige situatie, het gedrag dat je graag zou willen veranderen. Je ontdekt welke factoren jouw veranderproces zwaarder maken en hoe ze jouw huidige gedrag in stand houden.

In de eerste les raak je bekend met de vijf metaforen van Mijn Mammoet. Elke metafoor symboliseert een ingrediënt van gedragsverandering. Ook kies je hier jouw veranderthema.

In de tweede les leer je over het onderbewuste. Deze weergeven we als een grote, sterke Mammoet. Je gaat oefenen met het herkennen van jouw Mammoet en die van anderen.

Bovenop het onderbewuste, de mammoet, zit het bewuste: de Berijder. In de derde les leer je meer over jouw bewuste en hoe je deze herkent.

Mammoet en Berijder treffen tijdens hun reis Kruispunten aan. De vierde les gaat over de keuzemomenten die tussen jou en jouw doelen staan.

Het Pad symboliseert de fysieke omgeving. Deze heeft – zonder dat je het misschien door hebt – een enorme invloed op jouw keuzes en gedrag.

Ook de sociale omgeving, de mensen en dieren om je heen, oefenen invloed uit op jouw keuzes en gedrag. In deze les leer je over de Kudde.

De vijf metaforen van Mijn Mammoet vormen samen een reis. In deze les bereid je jouw eerste reis voor aan de hand van een gedragsplan.

In het tweede deel, Deel II: Het Gedragsplan, ga je toewerken naar een nieuwe situatie. In deze nieuwe situatie heb je jezelf ander gedrag aangeleerd.

We richten ons nu op de factoren die jouw veranderproces juist lichter maken. We bespreken ook meerdere veranderstrategieën die jouw veranderproces aanzienlijk gemakkelijker zullen maken.

Het is veel te zwaar om alleen op wilskracht gedrag te veranderen. Voor duurzame verandering is het van belang dat jouw mammoet verandert.

Hoe je een doel formuleert, beïnvloedt of je het doel behaalt. Ontwikkeldoelen werken bij gedragsverandering veel beter dan prestatiedoelen.

Voordat je moeite investeert in nieuw gedrag, wil je er zeker van zijn dat je het juiste gedrag aanleert. Daarvoor kijken we naar successen van anderen.

Door voornemens te koppelen aan waarnemingen, wordt het makkelijker om kruispunten te herkennen. We creëren zo meer keuzeruimte.

Het pad kan een verandering versnellen of vertragen. Richt je omgeving zo in dat visuele prikkels je helpen om jouw veranderproces te doorlopen.

Bij verandering willen we vaak graag stoppen met verkeerd gedrag. Door je te richten op het juiste gedrag benut je de kwaliteiten van jouw brein optimaal.

De cultuur waar we in leven beïnvloedt onze mammoet en daarmee ons gedrag. Vermijdt de verkeerde mensen en zoek de juiste mensen actief op.

Interactieve Quizzen en Zelftoetsen

Na elke les is er een quiz die je helpt om de les beter te begrijpen en de belangrijkste onderdelen nog eens scherp te krijgen.

Daarnaast is er eens in de zoveel lessen een zelftoets, waarin je nog uitgebreider oefent met cruciale onderdelen, zoals het kunnen onderscheiden van de mammoet en de berijder.

Stel al jouw inhoudelijke vragen

Na elke les is er de ruimte om inhoudelijke vragen te stellen. Dus mocht je iets niet begrijpen over wat je leest in een les, dan kun je daar meteen een antwoord op krijgen. Het is alsof je een boek leest en vervolgens aan de schrijver om uitleg kunt vragen.

Daarbij worden vragen ook getoond aan andere leden. Hierdoor zie je ook de vragen die een ander voor jou heeft gesteld. Daar kun je weer van leren.

Hulp bij jouw persoonlijke uitdagingen

Na elke les vul je reflectie-vragen in. Kom je er niet uit? Dan kun je feedback krijgen. Zo krijg je hulp bij jouw persoonlijke uitdagingen. Het is een ‘light’-vorm van coaching.

Ook krijg je feedback aan het einde van Deel I en Deel II, op jouw gedragsanalyse en jouw gedragsplan.

1-op-1 Contact

Liever even 1-op-1 contact? Dat kan. Je kunt jouw vragen stellen door een chat aan te gaan. Wordt het vraagstuk te complex? Dan stellen we een betaalde coaching-sessie voor, waarin je individueel aan de slag kunt met een expert.

Volg de 14-delige E-Learning van Mijn Mammoet® en leer hoe je jouw gedrag met succes kunt veranderen.

€69,95

Liever uitproberen? Volg dan eerst kosteloos drie proeflessen van de e-learning en beslis daarna.

€0,-

Beoordelingen Mijn Mammoet

De reviews die getoond worden zijn van echte klanten en worden verwerkt door een onafhankelijke partij.