De methode Mijn Mammoet

Aangenaam,

ik ben de mammoet, jouw grote, sterke onderbewuste. Sorry, wanneer het je niet lukt om je slechte gewoontes te doorbreken, dan komt dat door mij. Ik stribbel namelijk nogal eens tegen bij verandering.

Dat doe ik niet om je te pesten. Eigenlijk bedoel ik het best goed, alleen zijn we het niet altijd eens met elkaar. Ik reageer graag snel en impulsief en vind het fijn om vast te houden aan het bekende.

Daar bovenop ben ik nogal lichtgevoelig, waardoor ik snel emotioneel reageer op een situatie. En omdat ik zo sterk ben, is het lastig om me in bedwang te houden.

mijn mammoet

Ik sta best open voor verandering,

maar dan moet je wel goed weten hoe je me prikkelt. Er zijn wel honderden dingen die je kunt doen om mij te verleiden, waarvan je er vast wel een paar kent.

Misschien heb je al geleerd dat ik graag in kleine stapjes mee word genomen bij iets nieuws. Ook helpt het om me te belonen als ik het goed doe.

Er zijn wel honderden van dit soort strategieën te leren. Hoe meer je er kent, hoe meer handvatten je hebt om jouw eigen mammoet aan te sturen. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om gewoontes te veranderen.

Verander gewoontes met Mijn Mammoet

In de academie kan je uitgebreid leren over de methode Mijn Mammoet. We bespreken hier tal van strategieën waarmee je jouw mammoet kan aansturen.

Ook leer je meer over jouw bewuste die bovenop de mammoet zit: de berijder. Je leert om weer de teugels te grijpen en jouw mammoet onder controle te krijgen.

Hoe meer grip je hebt, hoe gemakkelijker het wordt om los te komen van jouw slechte gewoontes en ingesleten patronen. Ben jij klaar om aan de slag te gaan?